Non Stop Fitness Online | Online fitnes platforma

Koji su benefiti pilatesa?

Pilates radi na angažmanu celog tela. Takođe pozdrazumeva kontrolu disanja i uma. Ovim načinom vežbanja jačate ce core koji podrazumeva duboke mišiće leđa, abdomena i karlice. Jačanjem tih mišića omogućavate poboljšavalje performansi i ostavrivanje boljic ciljeva treninga. Takođe obezbeđujete bolje držanje tela, jer kad je core jak on predstavlja potporu ostatku tela i na taj način opuštate vrat, ramena i kičmu. Tada su ostali mišići u mogućnosti da obavljaju svoju primarnu funkciju umesto da rešavaju posledice slabog core-a. Primetićete poboljšanje i veću izdržljivost u određenim vežbama kako mišići budu postepeno jačali. Takođe ćete moći primetiti promene u držanju, način na koji sedite na poslu. Više vam neće biti teško da opušteno sedite ispravljenih leđa jer će trbušni mišići i mišići leđa preuzeti tu ulogu. Ne možete to ni da zamislite? Posvetite se tome i uverite se.

 

Pilates se uvek može prilagoditi vama. Preciznije, nije bitno kog nivoa su vaše fizičke sposobnosti da li ste profesionalac ili rekreativac u sportu, intezitet pilates treninga se može prilagoditi vašim mogućnostima. Sa hiljadama različitih vežbi i modifikacija, pilates se može prilagoditi isključivo vašim potrebama. Postoje načini na koje vi možete izmeniti vežbe tako da vam odgovaraju i da utiču na ostvarivanje što boljih specifičnih rezultata.

 

Pilates utiče na povećanje energije. Kao i svaka planirana i dobro osmišljena fizička aktivnost poboljšava vašu cirkulaciju i daje vam energiju. Što više trenirate više energije imate. Stimuliše kičmu i mišiće pružajući dobar osećaj kao posledicu vežbanja celog tela. kao i svaka kontinuirana i redovna fizička aktivnost, pilates utiče na to da se osećate motivisanije i bolje. Telu prija kada uvedete neke zdrave rutine. Možete primetiti i poboljšanja vašeg psihičkog stanja jer pravilne tehnike disanja korišćene u pilatesu utiču na relaksaciju i otpuštanje stresa. Samim tim otpuštaćete sva opterećenja i bićete boljeg raspoloženja.

 

Pilates poboljšava vašu ravnotežu i fokus. Neki upoređuju pilates sa jogom jer se sastoji iz niza vežbi i položaja kojim povećavate snagu celog tela. On takođe podrazumeva angažman tela i uma čineći ih u balasu. Time jačate vašu izdržljivost, obraćate pažnju na svaki pokret i radite ga vrlo kontrolisano uz odgovarajuće disanje. Na taj nakin poboljšavate vaš fokus a samim tim i ravnotežu.

Ostavite komentar